Cím: 8800. Nagykanizsa,  Hunyadi u. 29/A. 2/3.
 Tel: 20/9313-055; Fax:  93/999- 697; Web: ifjusag.com;  E-mail: buda59@upcmail.hu;
 Adószám: 18957701-1-20;  EU  adószám: EU 18957701  18957701.
 Bak és Vidéke  Takarékszövetkezet -  Számlaszám:  74000542- 10041307.
 Törvényszéki nyilvántartási  szám: 1213. - Felnőttképzési  nyilvántartási szám: 00747- 02010.
 Közérdekű önkéntes  tevékenység nyilvántartási  száma: 1479.
 MVH regisztráció: 1005354902
„Regisztrált Tehetségpont”
  azonosítószáma:
  TP 101 001 073

Bemutatkozás

- A Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület Nagykanizsa egyik legrégebben (1988) alakult ifjúsági egyesülete. Tevékenységét az ifjúság feladatok a sport és a rekreáció területein fejti ki. A Zala Megyei Közgyűlés szervezetünknek 2005-ben kiemelkedő ifjúsági munkájáért, Zala megye nemzetközi hírnevének növeléséért Nívódíjat adományozott.

A szervezet missziója:
Hozzásegítjük a térség fiataljait szabadidejük kulturált eltöltéséhez, a minőségi élet megteremtéséhez, az optimális fizikai, lelki és szellemi teljesítő képességük állandósításához. Családias légkörben egy életmodell mintát nyújtunk a fiataloknak. Közösségfejlesztő, ifjúsági programokat szervezünk, ifjúsági irodát, közösségi teret, nonprofit hír és szolgáltató portált működtetünk részükre. Sportolási, rendszeres testmozgási lehetőséget biztosítunk számukra.

- Az egyesület 50 fős taglétszámából 15 fő ifjúsági, menedzsment, jogi, pénzügyi és urbanisztikai szakértőből áll. A szervezet munkáját alkalmanként 15-20 fő aktivista segíti. Szolgáltatásainkat évente 5-10 ezer fő veszi igénybe.
- Partnerszervezetünkkel a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesülettel közösen önerőből, a költségeket megosztva üzemeltetjük a Nagykanizsai ifjúsági és civil szolgáltató irodát a Halis István Könyvtárban. Az iroda napi 8 órában tart nyitva, munkatársainak száma 5 fő. Az irodavezető Budavölgyi Kálmán egyesületünk vezetője.
- Szervezetünk hozta létre és szerkeszti ifjusag.com domain név alatt a Regionális ifjúsági és sport nonprofit szolgáltató Internetes portált.
- A Munkás út 3/D alatt 3 helyiségből álló ifjúsági közösségi teret működtetünk partnerünkkel az Aranyfény Civil Egyesülettel közösen.
 

Társadalmi aktivitás

- Elnökünk tagja az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégiumának
- Szorosan kapcsolódunk kistérségünk terület és településfejlesztésének elősegítéséhez, elnökünk a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása mellett működő Civil Egyeztető Fórum elnöke.
- 2005 nyarán csatlakoztunk a területfejlesztéssel foglakozó civil szervezeteket tömörítő Nagykőrösi Konferenciához. A ZSE a kommunikációs és marketing munkacsoport tagja.
- Alapítói vagyunk a 360 nagykanizsai civil szervezetet tömörítő Nagykanizsai Civil Kerekasztalnak, aminek ügyvezető elnöke Budavölgyi Kálmán. Mellette a tíz ágazati munkacsoportja közül a Sport és rekreációs Munkacsoport vezetője.
- Elnökünk főszerkesztője az Online Dél-zala (civiliroda.eu) című Dél-zalai civil hírportálnak, valamint a Kanizsai párbeszéd című helyi közösségfejlesztő portálnak.
- Budavölgyi Kálmán elnökségi tagja a Nagykanizsai Közművelődési Tanácsnak, valamint a Magyar Lábtoll-labda Szövetségnek.
 

Kiemelt ifjúsági projektjeink

- Igazlátó Nap
2007-óta szerveztük kiemelt ifjúsági projektünket az „Igazlátó Napot”. A program célja, hogy a kanizsai térségben élő fiatalokkal megismertesse és megszerettesse a demokráciát, mint életformát. Aktivizálja őket a helyi közéletben való részvételre, érdekeik érvényesítésére. Megmutatjuk számukra a demokratikus részvételi lehetőségeiket, kialakítjuk bennük a társadalmi felelősség alapjait. További cél, hogy képzési napok mellett közösségformáló programok (játékos sportverseny, rock-koncert, meditációs tanfolyam) megszervezése, kivitelezése és értékelése során közösségé szerveződjenek, a különböző szervezetek közötti kapcsolat rendszeressé, tartóssá váljon. Egymást segítve, egymás ötleteit továbbfejlesztve további közös projekteket generáljon az együttműködés, hatékonyabban tudják érdekeiket képviselni a helyi közéletben. A programok zárásaként, a projekt próbatételeként megrendezünk Kanizsai Kistérségi Ifjúsági Konferenciát az „Igazlátó Napot” az ifjúsági demokrácia próbanapját.
 

- Tematikus ifjúsági gyermektábor
2007-óta, évente 20 fő részvételével Zala megyében tematikus ifjúsági tábort szervezünk. A résztvevők a megye 10-22 év közötti fiataljai közül kerülnek ki. A tematikát az ifjúsági és sport tevékenységek adják. A módszere a csillagtúra, amikor is kerékpárral keressük fel a megye kiemelkedő természeti szépségű helyeit, ifjúsági partnereinket, a megye kiemelkedő fürdőhelyeit. A programok közt drogprevenciós előadás, sportvetélkedő, ifjúsági találkozó, projektfejlesztő workshop, kézműves foglalkozás és sportbemutató szerepel.
 

- Alig-Vár Jótékonysági Gyermektábor
2004-óta, évente 25 hátrányos helyzetű, köztük több fogyatékossággal élő gyermeket viszünk el nyaralni egy alternatív finanszírozási módszer segítségével, ami szervezetünk dolgozott ki. A lényege, hogy állami források bevonása nélkül, tisztán egy térségi szponzorációs kampányból befolyt támogatás adja a lehetőséget a megvalósításra. A táborvezető a kezdetektől Budavölgyi Kálmán szervezetünk elnöke.
 

- Nagykanizsai Ifjúsági és Civil szolgáltató iroda működtetése
5 fővel napi 8-órában nyitva tartó nonprofit szolgáltató irodát működtetünk partnerszervezetünkkel a Civil Kerekasztallal közösen.
Az iroda szolgáltatásai:
      Nonprofit és üzletviteli tanácsadás
      Civil szervezetek támogatása
      Gazdaság és társadalomfejlesztés
      Civil hálózatépítés
      Internetes nonprofit szolgáltató hírportálok működtetése
      Szociális, karitatív küldetés
 

- Ifjúsági közösségi tér működtetése
Szervezetünk ifjúsági közösségi teret működtet a Munkás út 3/D alatt partnerünkkel az Aranyfény Civil Egyesülettel közösen. Itt tartjuk a belső képzéseket, kisebb rendezvényeinket, vetélkedőket, klubfoglalkozásokat, elnökségi üléseket. A mini galériában amatőr alkotóművészek alkotásait helyezzük el.
 

- Sporttevékenység
- 1996-óta rendezzük lábtoll-labda sportágban az Ifjúsági Országos Bajnokságot. Emellett házigazdái vagyunk a középiskolás korosztály V-VI. korcsoportú valamint az általános iskolás korosztály III-IV. korcsoportú megyei diákolimpiáinak. Emellett két alkalommal VB, illetve EB országos rangsoroló kupán várjuk az ország élvonalához tartozó játékosokat. Szervezetünk működteti lábtoll-labda sportágban az egyik legeredményesebb diáksport utánpótlás bázist. Évi 6-8 alkalommal sportbemutatókat szervezünk a Nyugat-Dunántúl területén.

- A nagykanizsai anyaegyesület mellett a fővárosban élő és tanuló tagjaink Budapesten a Maglódi úton egy női szakosztályt működtetnek.
 

- Karitatív tevékenység
- Budavölgyi Kálmán kezdeményezte a gyűjtést a Rax Alpokban tragikus körülmények miatt elhunyt Zseliné Sabján Elvira családjának megsegítésére. Elvira a Zala Megyei Bíróság civil ügyekért felelős alkalmazottja volt. Mivel a hazaszállítással és a temetéssel kapcsolatos költségek meghaladták az 1 millió Ft-ot, ezért szükségszerű volt a gyűjtés elindítása.

- Partnerünkkel a Civil Kerekasztallal a rászoruló családok segítése mellett a kiemelt építészeti értékek rahabilitációjából is kivesszük a részünket. Legújabb projektünk a Látóhegyi kápolna közösségi összefogással történő felújítása és funkcióbővítése.
 

- Regionális ifjúsági és sport nonprofit szolgáltató Internetes portál működtetése.
Ifjusag.com domain néven regionális ifjúsági és sport nonprofit szolgáltató hírportált működtetünk 2007-óta. Napi frissítéssel hírek kerülnek fel az ifjúság és a sport területéről, valamint hasznos nonprofit dokumentumokhoz juthatnak hozzá a látogatók, akiknek a száma meghaladta a 100 ezret.