Cím: 8800. Nagykanizsa,  Hunyadi u. 29/A. 2/3.
 Tel: 20/9313-055; Fax:  93/999- 697; Web: ifjusag.com;  E-mail: buda59@upcmail.hu;
 Adószám: 18957701-1-20;  EU  adószám: EU 18957701  18957701.
 Bak és Vidéke  Takarékszövetkezet -  Számlaszám:  74000542- 10041307.
 Törvényszéki nyilvántartási  szám: 1213. - Felnőttképzési  nyilvántartási szám: 00747- 02010.
 Közérdekű önkéntes  tevékenység nyilvántartási  száma: 1479.
 MVH regisztráció: 1005354902
„Regisztrált Tehetségpont”
  azonosítószáma:
  TP 101 001 073

Hogyan találhattok egyszerűen állást? Öt tipp a kereséshez

 

Hónapok óta kerestek állást, tucatnyi interjún voltatok már, de eddig semmi nem jött össze? Adunk néhány tippet.
 
Ez is egy módszer az álláskeresésre - a hatékonyságáról mondjuk nem vagyunk meggyőződve
Forrás: Youtube
1. Gondoljátok végig, mit is szeretnétek 
Néhány hónapos munkában gondolkodtok, amíg el nem kezdtek egy új szakot, vagy már inkább a szakmai karriereteket építenétek? Szeretitek az irodai környezetet, vagy inkább otthonról dolgoztok? Mennyire vagytok rugalmasak? Teljes vagy részmunkaidő? Ha az ilyen és hasonló kérdésekre tudjátok a választ, könnyebb meghatározni azoknak az állásoknak és munkáltatóknak a körét is, ahová jelentkezni szeretnétek.
Kompromisszumot biztos kell majd kötnötök, de ha biztosak vagytok benne, hogy valahol nem éreznétek jól magatokat, inkább ne is jelentkezzetek - ha megtehetitek. Ha mégis ilyen helyre kerültök, folytassátok a keresést, a próbaidő alatt ugyanis ti is bármikor felmondhatjátok a szerződést. Itt a lista: ezekkel a diplomákkal lehet a legtöbbet keresni.
 
2. Ne csak az álláskereső portálokon keressetek
Sajnos sok állást nem hirdetnek meg nyilvánosan - kérdezzétek meg az egyetemi évfolyamtársaitokat, tanáraitokat, nem tudnak-e valamilyen jó lehetőségről. Keressetek a Facebookon is - a Szárnyas Fejvadász például nagyon sokféle állásajánlatot gyűjt. Érdemes regisztrálni a LinkedIn portálra is, ahol a szakmai kapcsolathálótokat építhetitek.
Évek óta álmodoztok róla, hogy az általatok legtöbbre tartott civil szervezetnél, vagy éppen egy menő cégnél fogtok dolgozni? Bátran küldjétek el akkor is az önéletrajzotokat és a motivációs leveleteket, ha éppen nincs náluk betöltetlen állás - ha ügyesek vagytok, eszükbe fogtok jutni. Nem találtok állást? Öt tipp, amellyel növelhetitek az esélyeiteket.
 
3. Tisztítsátok le a profilotokat
Mielőtt bárhová beadnátok a jelentkezéseteket, érdemes nagytakarítást végezni a Facebook-profilotokon. Ha kell, módosítsátok a biztonsági beállításokat, dobjátok ki a kínos bulifotókat, az önéletrajzotok után ugyanis a Facebook-oldalatok lesz a második dolog, amit a HR-es meg fog nézni.
 
4. Mindig szabjátok az álláshoz a motivációs levelet
Nézzetek utána, milyen képességekre van szükség az adott pozícióban, és hogy pontosan mivel is foglalkozik a cég, amelyhez pályáztok. Ehhez igazítsátok a motivációs levelet - az önéletrajzban szereplő adatok semmitmondó leírása valószínűleg a kukába kerül. Ilyen a tökéletes önéletrajz: hét tipp pályakezdőknek.
 
5. Ne kereseredjetek el
Az álláskeresés több hónapos munka, még az orvosoknak is két és fél hónapig tart, amíg el tudnak helyezkedni. Mindennap szánjatok rá legalább fél órát, hogy megnézzétek, nincs-e valami új, éppen nektek való pozíció.