Cím: 8800. Nagykanizsa,  Hunyadi u. 29/A. 2/3.
 Tel: 20/9313-055; Fax:  93/999- 697; Web: ifjusag.com;  E-mail: buda59@upcmail.hu;
 Adószám: 18957701-1-20;  EU  adószám: EU 18957701  18957701.
 Bak és Vidéke  Takarékszövetkezet -  Számlaszám:  74000542- 10041307.
 Törvényszéki nyilvántartási  szám: 1213. - Felnőttképzési  nyilvántartási szám: 00747- 02010.
 Közérdekű önkéntes  tevékenység nyilvántartási  száma: 1479.
 MVH regisztráció: 1005354902
„Regisztrált Tehetségpont”
  azonosítószáma:
  TP 101 001 073

Kitüntették Laskiné Spingár Évát

Balról: Vlasicsné Fischl Timea polgármester, Marosfalvi Krisztina alpolgármester és a kitüntetett Laskiné Spingár Éva 
 

Augusztus 22-én, rendezték meg a szepetneki falunapot, ahol az "Együtt Szepetnekért" program keretében több kitüntetést is átadtak a település vezetői. Az ünnepségen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és Fülöp Attila Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkári Kabinet megbízott kabinetfőnök mondott beszédet. Úgy jellemezték a települést: Szepetnek, ahol a széthúzás helyett összefognak az emberek.

A faluban több fejlesztést hajtottak végre a közelmúltban, ami a szektorok közti összefogásnak volt köszönhető. Marosfalvi Krisztina alpolgármester mutatta be a projekteket, melyek eredményeként többek közt kiépült a szennyvízhálózat, megvalósult az esővíz elvezetés, az utakat aszfaltozták, felújították a katolikus templomot.

A program keretében több személy munkáját ismerték el, akik hozzájárultak a település fejlődéséhez. A Szepetnekért Emlékérmet vehetett át a nyugdíjba vonuló testnevelő tanárnő és lábtoll-labda edző Laskiné Spingár Éva, kiemelkedő spotteljesítményéért, nevelőedzői tevékenységéért. A tanárnő többszörös országos bajnok sportoló, aki maga is több Európa és országos bajnok sportolót nevelt ki. Neki köszönhető, hogy Szepetneken működik az ország második legnagyobb taglétszámú lábtoll-labda szakosztálya.

Ugyancsak köszöntötték a település két kiváló sportolóját Morvai Noémit és Vlasics Dalmát, akik Európa Bajnok lábtoll-labdázók. A két versenyző a lábtoll-labda válogatott tagjaként augusztus 31-én, sportáguk Világbajnokságára utaznak Rómába, ahol tovább öregbíthetik Szepetnek jó hírnevét.

A programok közt volt zenés ébresztő, kirakódó vásár, főzőverseny, vetélkedő, és az elmaradhatatlan kulturális forgatag, ami a Delta bulival ért véget.

Laskiné Spingár Éva pályafutása:
 

1975.09.01.-től dolgozik Szepetneken. Képesítés nélküli nevelőként kezdett tanítani, és a testnevelő és biológia tanári diploma megszerzése után is itt maradt a helyi általános iskolában.
A 40 éves pályafutása alatt mindig a fiatalokkal foglalkozott. Folyamatosan osztályfőnök volt, ezalatt az idő alatt több generáció ment ki a keze alól. Gyakran szervezett szabadidős és sportprogramokat, rendszeresen táboroztatta tanítványait.
Több évig /1990-2000/ diák önkormányzati képző táborban is dolgozott, mint szervező. 1998-tól az iskolában népszerűsítette a lábtoll-labda sportágat. Eleinte a DSK keretén belül, később a Szepetnek SE újjáalakulása után, a lábtoll-labda szakosztály vezetőjeként igyekezett tenni a gyerekekért.  Szepetneken évente 3-4 lábtoll-labda versenyt szervezett, ebből 3 megyei, 1 országos szintű.
Életcélja az, hogy minden Szepetneken élő fiatallal és felnőttel megismertesse, megszerettesse a lábtoll-labdát.
 

További információ a rendezvényről:

 

Kanizsa TV

 

Zalai Hírlap