Cím: 8800. Nagykanizsa,  Hunyadi u. 29/A. 2/3.
 Tel: 20/9313-055; Fax:  93/999- 697; Web: ifjusag.com;  E-mail: buda59@upcmail.hu;
 Adószám: 18957701-1-20;  EU  adószám: EU 18957701  18957701.
 Bak és Vidéke  Takarékszövetkezet -  Számlaszám:  74000542- 10041307.
 Törvényszéki nyilvántartási  szám: 1213. - Felnőttképzési  nyilvántartási szám: 00747- 02010.
 Közérdekű önkéntes  tevékenység nyilvántartási  száma: 1479.
 MVH regisztráció: 1005354902
„Regisztrált Tehetségpont”
  azonosítószáma:
  TP 101 001 073

Kunics Réka VB bronzérmes, kiválóan szerepeltek Rómában a kanizsai lábtollazók


Balról: Takács Endre, Morvai Noémi, Kunics Réka, Vlasics Dalma, Budavölgyi Kálmáné, Budavölgyi Kálmán

 

Augusztus 31. és szeptember 5. között Rómában került megrendezésre a 8. Lábtoll-labda Világbajnokság, 12 nemzet (Ausztria, Franciaország, Hong Kong, India, Kína, Lengyelország, Magyarország, Makaó, Németország, Tajvan, Olaszország, Vietnám), játékosainak részvételével.
A magyar válogatott női szakágát a kanizsai Kunics Réka, Morvai Noémi Vlasics Dalma és Kapás Ágnes alkották, akik összesen 4 versenyszámban (női csapat, páros, egyéni és vegyes páros), voltak érdekeltek.

 

Fotó

Videó

 

A világbajnokság első számában, a vegyes párosban bronzérmet szerzett a magyar egység. A magyar párost a rutinos, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és az ifjúsági Kunics Réka (Nagykanizsa ZSE) alkotta. A magyar duó az első fordulóban kiemelt volt, a másodikban 2-0-ra verte a franciákat, az elődöntőben 2:0-ra kikapott a vietnamiak párosától. A harmadik helyért a makaói kettős volt az ellenfél. Az első játszmát egy vitatható játékvezetői ítélettel nyerték a makóiak. Kunics Réka értékes mentéseivel, valamint Tóth Gábor védhetetlen talpalásaival a második játszmában egyenlítettek. A harmadik szettben izgalmas játékkal a magyar párosé lett a bronzérem. Kunics Réka élete első világbajnoki harmadik helyezését érte el, míg társa Tóth Gábor ötödik vb bronzérmét gyűjtötte be.

 

Egyéniben Kunics Réka a 4. helyen végzet, a bronzmeccsen a makaói Tam Chi Kin a 2007-es VB női egyéni világbajnoka győzte le a tehetséges, és még ifjúsági korcsoportú kanizsai versenyzőt.

 

A folytatásban a női csapat (Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma és Kapás Ágnes, a 4. helyen zárta a küzdelmeket, a bronzmeccsen úgyszintén nem bírtak a makaói lányokkal.

 

A női párosoknál Kunics Réka és Morvai Noémi a kedvezőtlen sorsolás végett már a 4 közé kerülésnél a makaói duóval kerültek szembe, majd vereségüket követve legyőzték a tajvani lányokat és így az 5 helyen végeztek.

 

A 17 fős magyar csapat tagja volt a kanizsai lányok mellett Takács Endre szövetségi kapitány és Budavölgyi Kálmán női szakág-vezető. Takács Endre most először kapott megbízatást a válogatott vezetésére, de nagy valószínűséggel lesz folytatása tevékenységének, mivel Fehér János az MLTSZ főtitkára meg volt elégedve a kiváló stratéga ténykedésével.

 

A házigazda olaszok "mediterrán lezserséggel” kezelték a világversenyt, több kisebb zavaró hiba mellett azonban kezükben tartották az irányítást. A nemzetek versenyét Vietnám csapata nyerte Kína előtt, míg a harmadik helyen Magyarország végzett 3 bronzéremmel, 3 negyedik, és 1-1 ötödik és hatodik helyezéssel. A VB alatt jelentkezett Hong Kong küldöttsége a 2017-es VB megrendezésére. Csapatvezetőjük megjegyezte, hogy Rómában a magyar válogatottak több alkalommal is megfosztották játékosaikat a továbbjutástól, de ez nem vette el kedvüket, és szeretettel várják a világ lábtollasait a következő VB helyszínére Hong Kong-ba.

 

A Zemplén SE válogatott lányai hozták a tőlük elvárt eredményeket, európai ellenfeleiket mind legyőzték, a még eredményesebb vb szerepléshez Makaó egységeit kell megelőzniük, amire van még két év felkészülésük.

 

Egy rövid pihenőt követően a ZSE felnőtt csapata, szeptember 12-én, Újszászra utazik az országos rangsoroló kupára, ahol mind a hét versenyszámban kell bizonyítaniuk tudásukat.