Cím: 8800. Nagykanizsa,  Hunyadi u. 29/A. 2/3.
 Tel: 20/9313-055; Fax:  93/999- 697; Web: ifjusag.com;  E-mail: buda59@upcmail.hu;
 Adószám: 18957701-1-20;  EU  adószám: EU 18957701  18957701.
 Bak és Vidéke  Takarékszövetkezet -  Számlaszám:  74000542- 10041307.
 Törvényszéki nyilvántartási  szám: 1213. - Felnőttképzési  nyilvántartási szám: 00747- 02010.
 Közérdekű önkéntes  tevékenység nyilvántartási  száma: 1479.
 MVH regisztráció: 1005354902
„Regisztrált Tehetségpont”
  azonosítószáma:
  TP 101 001 073

Sokszínűen a tehetségekért

 

Csak néhány foglalkozás abból a programból, melyet vasárnap indított útjára a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület. A cél: a tehetségek felkutatása és gondozása.
 
Egyszerre több helyszínen zajlottak a kis létszámú csoportfoglalkozások a könyvtárban. A fiatalok közül többen szabadidejükben is űznek valamilyen tevékenységet, hobbit, itt viszont számukra új dolgokkal is találkoztak. „A táncolásnál a figyelmet kellett kipróbálni, hogy mennyire tudunk egymásra figyelni, és mennyire tudunk összhangban lenni egymással" - mondta Salamon Panna.
 
A programra néhány szülő is ellátogatott. Mint mondták, örültek a kezdeményezésnek, hisz így a gyerekek többféle területen is kipróbálták magukat. A fiatalok minél több mindenbe belekóstolnak, annál tisztább képet kapnak arról, mihez van érzékük, de ehhez fontos a családi háttér is. „Magunknak is észre kell vennünk azt, a saját gyerekünk mit szeret, mit szeretne és ezt támogatnunk kell, úgy gondolom" - fogalmazott Salamonné Papp Zsuzsanna.
 
A Zala Megyei Családi Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Nemzeti Tehetségprogramban nyert támogatást tehetségnapok szervezésére. A megyeszékhelyi iroda a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Akkreditált Kiváló Tehetségpontját kérte fel együttműködő partnerének, amely sokrétű foglalkozást kínál az érdeklődőknek. „Egy mentális beszélgetésbe bonyolódunk bele az ifjakba. Ugyanis, ha tehetséggondozásról beszélünk, akkor felvetődik a siker fogalma – a sikert a sportolóknál, az énekeseknél, a színészeknél ugyanúgy fel kell dolgozni, mint a kudarcot" - mondta Budavölgyi Kálmánné.
 
A nagykanizsai egyesület tavasszal még hétszer szervezi meg tehetségnapját, többek között a Hevesi Sándor Általános Iskolában és Murakeresztúron, de a tervek közt szerepelnek még más települések is. „Amikor felfedezünk egy tehetséget, őt megpróbáljuk egy olyan intézményhez, tehetségponthoz irányítani, amelyik ezt követően tudja a tehetséggondozás folyamatát irányítani. A szülők jelenléte pedig azért fontos, mert idén olyan pályázatok jelennek majd meg, amelyek nem intézménynek, csoportnak adják a támogatást, hanem magának az egyénnek" - vélekedett Budavölgyi Kálmán, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület ügyvezető elnöke. 

 A pályázat célcsoportja nagyrészt a hátrányos helyzetű fiatalok közül kerül ki, így a program számukra is lehetőséget biztosít a kiteljesedésre és jövőjük megalapozására.