Zemplén Sportegyesület
vissza a kezdőlapra
levél irása
 

A Klub
Kapcsolat
Játékosok
Klubtörténet
Vezetőség
Hírek
2009.
2008.
2007.
A sportágról
A sportág története
Magyaországi történet
Versenynaptár
Játékszabályok
Dokumentum-tár
Alapszabály
Közhasznúsági beszámoló

Képgaléria
Videótár
Eredmények
Projektek
Média megjelenés
Támogatók, együttműködő partnerek
Kapcsolat

 

 
Klubtörténet:
 
Szervezetünket 1988-ban hoztuk létre, majd 2004-ben több közfeladatot átvállalva az államtól átalakultunk közhasznú egyesületté. Időközben a tagság érdeklődése az urbanisztika és az innovatív feladatok ellátása felé fordult az alaptevékenység folytatása mellett. A feladataink kibővültek a gyermek és ifjúsági, valamint a sportmenedzsment tevékenység végzésével.

A Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület Zala megye legsikeresebb ifjúsági és sportegyesülete, és Európa legeredményesebb lábtoll-labda klubja.

A Zala Megyei Közgyűlés egyesületünknek 2005-ben a kiemelkedő munkájáért, Zala megye nemzetközi hírnevének növeléséért Nívódíjat adományozott.

Az egyesület taglétszáma 50 fő, ami 15 fős menedzsment, jogi, pénzügyi, ifjúsági szakértőből, valamint 35 versenyzőből áll. A szervezet munkáját alkalmanként 15-20 fő aktivista segíti. Szolgáltatásainkat évente 4-5 ezer fő veszi igénybe. A 35 játékosból 13 válogatott. Elnökünk a Magyar lábtoll-labda Szövetség vezetőségi tagja, valamint a sportág szövetségi kapitánya 2001-óta. Végh Dóra versenyzőnk két alkalommal kapta meg az oktatási minisztertől a „jó tanuló, jó sportoló” országos kitüntetést, míg évente 10-15 tagunk kapja meg városunktól a „jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést.

Társadalmi aktivitás.
Elnökünket Budavölgyi Kálmánt az NCA Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégium tagjává választották 2009-ben. Szorosan kapcsolódunk kistérségünk terület és településfejlesztésének elősegítéséhez, elnökünk a Kistérségi Területfejlesztési Többcélú Tanács mellett működő Civil Egyeztető Fórum elnöke. 2005 nyarán csatlakoztunk a területfejlesztéssel foglakozó civil szervezeteket tömörítő Nagykőrösi Konferenciához. A ZSE a kommunikációs és marketing munkacsoport tagja. Vezetőnk a civil oldal delegáltja a Kistérségi Koordinációs értekezleten. Alapítói vagyunk a 360 nagykanizsai civil szervezetet tömörítő Nagykanizsai Civil Kerekasztalnak, aminek ügyvezető elnökének Budavölgyi Kálmánt választották. Mellette a tíz ágazati munkacsoportja közül a legtöbb tagot számláló (140 szervezet) sport munkacsoportot is ő vezeti.

Évente társszervezői vagyunk egy térségi jótékonysági gyermektábornak, amikor is turnusonként 25 hátrányos helyzetű, köztük több fogyatékkal élő gyermeket viszünk el nyaralni, a résztvevők számára térítésmentesen. A táborvezető 5-éve Budavölgyi Kálmán.
Havi rendszerességgel jótékonysági „Adománynapokat” szervezünk partnerszervezetünkkel az Aranyfény Civil Egyesülettel, amikor a rászoruló rétegek számára új és használt ruhát, ajándéktárgyat, iskolaszert, cipőt, élelmiszert osztunk ki. Évente egy országos ifjúsági fesztivált szervezünk, ahol több programelemet ötvözünk az ifjúság igényeinek megfelelően.
Emellett 3 országos, és 2 régiós ifjúsági és sportversenynek vagyunk a házigazdája, valamint szervezzük és koordináljuk a megyei és országos diákolimpiai és utánpótlás tornákat. Bemutató népszerűsítő tevékenységet végzünk a nyugat-dunántúli régióban, a szomszédos Horvátországban és Szlovéniában, valamint Erdélyben és Szerbiában. Egy regionális szolgáltató honlapot üzemeltetünk, (www.zdse.hu) ahol jogi és nonprofit információkkal látjuk el az induló civil szervezeteket. Több ifjúsági projektet menedzselünk a demokratikus jogok és kötelességek megismertetése érdekében.
 


admin
 
Nonprofit infók
Nyilatkozatminták
Pályázati kiírások
Pályázati eredmények
Pályázati segédanyag
Pályázatírásról mindenkinek
Iratminták
Linkgyűjtemény
Törvénytár
Útmutató

Zemplén Ifjúsági és Sport Innovációs Egyesület
Számlaszám:

Bak és Vidéke Takarékszövetkezet 74000542-10041307
Adószám:
18957701-1-20
Elérhetőség:
8800. Nagykanizsa, Munkás út 3/B.
Telefon: 20/9313-055,
Fax: 93/509-521,
E-mail: buda59@gylcomp.hu

Zemplén Sportegyesület


 

© Zemplén Sportegyesület. Minden jog fenntartva!